2023-03-28
灣仔鬧市之中人來人往嘅春園街上,原來有一條毫不起眼嘅樓梯直通二次元空間,夜晚同太太食左位於春園街一樓嘅Ulura,真係大開眼界,環境非黑即白,玩味十足。- 阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士:手掌咁大嘅蝦刺身,配以熱辣辣香脆多士,出奇地match同好食喎- 香煎美國有骨豬鞍扒拌蘋果燒汁:豬鞍扒極極極厚,口感係爽,肉汁大量。豬扒唔多人欣賞,但好食嘅豬扒真係另外一個境界,誠意推薦!- 煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯:煎帶子大大粒,外皮煎至金黃色,口感鮮嫩,整體份量亦十分夠- 二次元立體夢幻蛋糕:蛋糕到嘅一刻我真係笑左出聲,二次元得黎,又真係好立體,頂頭坐住一粒超搞笑嘅士多啤梨仔,我同太太都比佢笑死(每食一淡蛋糕都會郁到佢,真係笑足全程)- 富士芝櫻祭-丸久小山園抹茶 Tiramisu:非常靚嘅擺盤,而且抹茶味濃,口感豐富,非常好食辛勤一天,放工後放飛自我,浸淫於夢幻嘅二次元世界,奇幻有趣,難忘!