2023-11-10 59 瀏覽
🌟久仰"申子屋酒屋"呢個大名,旺角黑布街名店,長期滿座,好難得今晚book到位,仲要係bar 枱位置!🌟餐廳門面装修得幾型格,暗黑色,無多餘色彩。餐廳入面係典型居酒屋格局,有兩層。地下一層係三張二人bar枱。因為今次係坐bar枱,所以末有機會去樓上參觀。🌟餐廳menu 好厚,好似一本書咁,好多食物圖片介紹,色彩繽紛。因為太多款式🤣選擇困難症,所以今次多數揀左有圖片的申子名物😋🐟汁煮左口魚群邊$148賣相好靚,一條好長的左口魚邊炙燒後,卷成一團,上面放左三文魚子同墨魚仔。左口魚超級肥美!魚油好豐富,加埋其他配料,鮮味十足。個汁係酸酸地,剛剛好可以中和魚油的肥膩。眼睇好似細細碗,但其實好足夠,因為魚油太豐富,不能吃太多🤣🥚蓬鬆玉子$108蛋蛋如其名,真係超級蓬鬆!外表已經好靚,有大阪燒汁,沙律醬同葱花。輕輕𠝹開,入面的蛋汁爆出黎,超juicy !蛋味好香,加埋醬汁,酸酸甜甜,好好食。🐮極上鹽燒牛舌心$128必食!牛舌心好厚,但超級彈牙,入面係淡淡的粉紅色,肉汁多牛味濃,碟邊有檸檬,鹽,柚子醬,葱花俾我地自行調味。我鍾意加檸檬,可以减少少油膩感🤤🐥手打免治雞肉棒$68雞肉棒好厚實,啖啖雞肉,
🌟久仰"申子屋酒屋"呢個大名,旺角黑布街名
店,長期滿座,好難得今晚book到位,仲要係
bar 枱位置!

🐟汁煮左口魚群邊$148

🥚蓬鬆玉子$108

🐮極上鹽燒牛舌心$128

🐥手打免治雞肉棒$68
雞肉棒好厚實,啖啖雞肉,仲有個日本生蛋同日本醬油,搞拌一齊食,好滑好惹味👍🏻

🐷吉利三重芝士吉列豚肉$238
全晚的主角!超強勁芝士😂豚肉卷入面包住無限多的芝士,外皮炸得金黃,炸粉勁薄,好脆好香口。芝土拉絲效果驚人,好香好 creamy👍🏻

🌟總括嚟講,餐廳食物質素超斑,店員有禮服務周到,仲有日本師傅親自送上食物。見到仲有好多申子名物未試,下次一定要再黎。
2023-11-06
  • 極上鹽燒牛舌芯
  • 手作免治雞肉棒
  • 汁煮左口魚裙邊
  • 蓬鬆玉子
  • 吉列千層豚肉 (三重芝士)