餐廳: 温野菜 (太古城中心)
資訊:

最近天氣涼左D,自己好想食D烚下烚下嘅野。早前剛經過太古發現依間近排新開溫野菜,門口裝修寛敞,眼見座位都多客人坐得舒服,於是同朋友決定試試。入面餐廳環境都算大,人客多但不見焗促。服務員亦好迅速提示落單及介紹最新優惠套餐,不過到最後我地二人選擇散叫。一落單,食物很快二十分鐘內就送上枱前很有效率👍🏻我地叫左以下東西:1) 鰹魚湯  ⭐️⭐️⭐️(清清地之選)2) 秘傳月見壽喜湯  ⭐️⭐️⭐️⭐️(甜甜地)3)中華麵 ⭐️⭐️⭐️(面身尚算煙韌)4)蝦丸⭐️⭐️⭐️(咬囗感不錯)5)車麩  ⭐️⭐️⭐️(感覺似響鈴類別)黑松露免治雞肉   ⭐️⭐️⭐️⭐️(香濃松露味配打碎雞軟骨,十分滿意!)野菜五品盛合 ⭐️⭐️⭐️⭐️(蔬菜整體新鮮)6)美國牛肋肉   ⭐️⭐️⭐️(肉身鲜紅高質)7)丹麥雞腿肉  ⭐️⭐️⭐️⭐️(雞腿嫩滑!)8)炸白身魚魚餅 ⭐️⭐️⭐️(口感彈牙)9)八爪魚魚餅 ⭐️⭐️⭐️(ok!無乜特別)10)秋葵 ⭐️⭐️⭐️(算幾清爽)11)丹麥皇冠豚梅肉 ⭐️⭐️⭐️(梅肉味道一般)12) 津輕完熟林檎蘋果汁 ⭐️⭐️⭐️⭐️(入囗清甜果汁,大愛的呢!)13) 西柚燒酎梳打  ⭐️⭐️⭐️(自己榨西柚汁不太方便,不過味道算ok易入口)以上份量兩個女仔都已經好足夠~整體

一落單,食物很快二十分鐘內就送上枱前很有效率👍🏻

我地叫左以下東西:
1) 鰹魚湯  ⭐️⭐️⭐️(清清地之選)

2) 秘傳月見壽喜湯  ⭐️⭐️⭐️⭐️(甜甜地)
3)中華麵 ⭐️⭐️⭐️(面身尚算煙韌)
4)蝦丸⭐️⭐️⭐️(咬囗感不錯)
5)車麩  ⭐️⭐️⭐️(感覺似響鈴類別)

野菜五品盛合 ⭐️⭐️⭐️⭐️(蔬菜整體新鮮)
6)美國牛肋肉   ⭐️⭐️⭐️(肉身鲜紅高質)
7)丹麥雞腿肉  ⭐️⭐️⭐️⭐️(雞腿嫩滑!)
8)炸白身魚魚餅 ⭐️⭐️⭐️(口感彈牙)
9)八爪魚魚餅 ⭐️⭐️⭐️(ok!無乜特別)
10)秋葵 ⭐️⭐️⭐️(算幾清爽)
11)丹麥皇冠豚梅肉 ⭐️⭐️⭐️(梅肉味道一般)

以上份量兩個女仔都已經好足夠~
整體食材都幾新鮮。
2018-10-05
  • 丹麥雞腿肉