2018-07-15 3405 瀏覽
我地鐘意去呢間因爲佢出面有枱,可以睇到鋰魚門景,我次次去鋰魚門都會為左個景而去呢間。叫左支白酒,400蚊吾貴,落大雨出面得我地一枱,有個阿姐特登出黎酙酒,服侍我地呢一枱(所以張單甘貴,哈哈)碟碟都好好食,其實次次都無伏,耐吾耐都去食,預左500一位,吾計支酒,今次貴左d⋯⋯吾抵得要寫下(供晾人地既價錢出黎,遲早入blacklist 哈哈)我朋友好勇敢,叫sashimi牡丹蝦,佢夠膽叫我夠膽食,食完無肚疴,甘其實呢間舖既衛生情況都好好。個蝦頭整返熟豉油汁煮,個蝦頭勁好食,多肉到同甜到呢⋯⋯蝦身做sashimi好大隻,不過都係食日本菜果d牡丹蝦甜d好食d⋯⋯ nice try!呢度個果皮係陳年果隻,阿媽都話而家好難買靚果皮,所以果皮蒸鮑魚係必食。不過果皮數量一次俾一次少,今次隻鮑魚上面得兩三條.....老虎斑同冬風螺無咩特別吾洗講。竟然無帶子炒西蘭花!結果食左個薑汁芥蘭,油到呢⋯⋯下次都係吾好叫炒菜食

老虎斑同冬風螺無咩特別吾洗講。