2022-08-10
我同屋企人都好鍾意食上海野,不過係香港食上海野有時都幾貴今日佢帶我黎到天水圍新北江,我平時真係好少黎呢便,佢話同事介紹佢呢到新開左間粢飯豆漿好正,要帶我試下一黎到就即order返個粢飯兩份分,$22有呢個份量真係估佢唔到,女仔早餐可能半個都夠. 而且佢味道都唔錯,D米係煙un有咬口,而油炸鬼係好脆果D,炸菜同肉鬆都不缺. 已經好少係香港食到咁正宗既味道,要俾個讚佢再黎我order左個咸豆漿,我so far只係係台灣試過一次,好少係香港見到. 都係足料,味道十足諗住再叫個大王小食雙拼,expect係小食size,黎到發現好大份, $45有4大舊牛展, 4/5粒雲吞同埋<5粒冬菇. 雖然冇加錢加麵底,但真係男人都夠飽. 仲叫左鍋貼/獅子球一家人share. 樣樣都好足料呢間絕對唔係豆漿小店,係一間好正宗味道既上海良心店.
仲叫左鍋貼/獅子球一家人share. 樣樣都好足料
呢間絕對唔係豆漿小店,係一間好正宗味道既上海良心店.