2010-05-17
唔經唔覺係堡壘街住左11年,亦見証住呢間老闆如果創業。小學時間,每晚放學之後,行過堡壘街頭都會見到老闆推住架車仔係度擺檔,頭一次,食左一次魚蛋加埋老闆親身調製的無與倫比的辣醬,之後好似上癮咁,日日都要督返串先開心,哈哈諗返都好開心,所有以前的美好回憾都湧哂出來,同朋友們以前無憂無慮的校園生活,趣事,真係好開心,有時食時都會想返起直到幾年前老闆總於自己係街頭開鋪,個陣時,直到而家,我都好開心他創業成功,因為我覺得他真係好努力,雖然身材不出眾,但他的小食手藝真係令我敬佩,實至名歸魚蛋每日新鮮製造,又彈又爽,而且個魚蛋皮唔會太脆,非常好咬口!值得推薦即製餃子,每日即時製造,次次都要等一等先有得食,皮薄餡靚,而且一口一啖,非常好方便,餃子底"窿窿地",增添幾分bbq口味,挺特別!仲有,生煎包都是必食之選,細細個容易食,包皮同樣薄,而且餡肉有時仲會流出濃濃肉汁!而家我閒時仲會去督返串魚蛋食,記住食任何既野,都要加辣醬.真係好味,值得一讚,他十幾年都一直保持5蚊一串,完全沒有加價意慾,值得鼓勵!