Poking

2023-09-25 6 瀏覽
最近身體報告出咗醫生話我脂肪比例太多, 要增加返肌肉比例之餘要開始減少脂肪吸收..除咗做運動之外飲食都非常重要🥹除咗要少食油膩嘢之外, 要食多D高蛋白質嘅肉類同魚類上環嘅呢間Poking係我近期至愛, 選擇多得黎健康又好味😋, 嘆住美食減肥絕對冇問題, 岩哂注重健康又中意食野嘅都市人🙌🏻餐廳新推出左熱食系列, 但我始終都係鍾情於佢哋嘅夏威夷蓋飯😋唔想煩嘅朋友可以揀pre-set左嘅poke, 而作為貪心的小狗🐕嘅我當然會自選DIY tailor make一碗自己想食嘅poke! 我嘅poke有慢煮雞胸、大蝦🍤、豆腐、蕃茄紫洋蔥莎莎、雜菇等等☝️配飯底加新鮮爽脆沙律菜同埋原辣醬油😇呢度嘅poke勝在每款材料都好好食, 而且份量多! 雞胸真係好嫩滑好好食, 完全唔似食緊雞胸🤣正!友人揀左三文魚、香煎雞扒、香蔥、蕃茄紫洋蔥莎莎、紫菜絲配日式蕎麥麵加柚子醬汁, 非常有日式風味, 蕎麥麵相比起米飯更light, 岩哂食量唔大嘅女士💖柚子汁味道甜甜地好開胃, 同其他食材味道幾夾! 雞扒帶少量肥膏但相比起雞胸冇乾, 而且調味一流好好食😋甜品係另一個胃所以點左一客穀物蜜糖希臘乳酪, 食落口感好細滑而且加

甜品係另一個胃所以點左一客穀物蜜糖希臘乳酪, 食落口感好細滑而且加左香甜嘅蜜糖中和左乳酪本身嘅酸味, 酸酸甜甜口味清新
作為飯後甜品同埋乳酸菌補給一流!!
2023-09-18