2011-02-27 70 瀏覽
原先想去JAR,不過full house,行落小小黎左呢左大廈睇下有咩食,唔想食日餐之下,揀左呢間Night Market。間野幾威水,有兩層,睇黎幾好生意。去第一層無位,上多層先有位,奇怪點解下面果層唔話我知上面有位,純粹同我講冇位,要我自己上多層問有冇位。廢話講完,最緊要有位開餐。食台式野,本menu幾靚,幾特別。都係食d大路野,牛肉麵,鹽酥雞,花枝丸加埋個釀豆腐,兩個人,應該差唔多。牛肉麵,先講湯,好似多左d,多到蓋過大部份牛肉,飲落還算濃郁,如果有d辣味應該更可口。牛肉軟腍,仲有筋,還可以。麵係楊春麵,夠爽口。鹽酥雞,有幾濃郁既椒鹽味同埋鹹香味,夠哂惹味香口。花枝丸,幾彈牙,不過食唔到花枝丸既爽甜,只有面頭既脆。釀豆腐,食完幾樣炸野之後,清清地既一款,豆腐釀有魚肉,食落還不錯。粉圓冬瓜茶,似少甜版貢茶既冬瓜茶。食物整體好普通,服務環境還可以。

Night Market
牛肉麵
鹽酥雞,有幾濃郁既椒鹽味同埋鹹香味,夠哂惹味香口。
鹽酥雞
花枝丸,幾彈牙,不過食唔到花枝丸既爽甜,只有面頭既脆。
花枝丸
釀豆腐
粉圓冬瓜茶,似少甜版貢茶既冬瓜茶。
粉圓冬瓜茶
食物整體好普通,服務環境還可以。
其中一層