2023-02-24 26 瀏覽
我去咗星橋居酒屋食午餐套餐,揀咗壽司十貫。佢哋好好人,如果你唔鍾意啲魚,就可以叫佢換成其他嘅啦!壽司真係好新鮮好美味㗎,啲魚肉腍而唔膩口,食落好爽口。🍣👌帆立貝有著豐滿嘅口感,鮮甜而且幾爽口,非常適合製作握壽司。師傅會將帆立貝切成大塊,放喺白飯上,加上少許醬汁,一口咬落去,帆立貝嘅肉質口感豐滿,甜味十分突出,讓人感受到豐富嘅鮮味。左口魚。師傅會用特別嘅方法將左口魚切成薄片,再用火燒至表面微焦,令到魚油脂好濃郁,肉質更加鮮嫩。而且,左口魚嘅鮮味同魚腥味平衡得恰到好處,帶有淡淡嘅甜味,令人回味無窮。甜蝦的質感脆嫩,肉質緊實,帶有淡淡的鮮味和甜味,非常開胃。甜蝦的顏色也非常漂亮,淡粉色。但份量偏細,女仔可能都唔夠。
但份量偏細,女仔可能都唔夠。