2019-07-22
今次嘅晚餐就決定咗喺依間泰國菜嘅餐廳食,今晚真係好熱啊,一定要搵啲開胃啲嘅嘢食!決定喺呢度食除咗係因為佢係開胃嘅泰國菜,仲係因為佢嘅環境真係好好,我之前係其他分店食過,服務態度好而且質素真係好高!入咗之後我就已經急不及待要左碟泰式生蝦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و,今次幾多數比上次仲要高,而且數量都好似多!蝦嘅肉質好鮮甜,而且爽口彈牙!另外我都有嗌到其他嘢㗎!其中我推薦小椰菜,其實佢真係好特別,喺出邊好難會搵到咁細個嘅椰菜仔,包心椰菜,好甜而且好爽脆!泰式炒金邊粉真係好好味!開胃之餘又唔會太辣, 味道10分夠,而且份量足夠, 真係色香味俱全!上菜嘅時候金邊粉嘅擺盤好特別(^з^)-☆,就好似一個菠蘿咁,將全部野撈埋一齊,口感更加豐富!甜品我推薦煎椰汁糕,我最初以為佢只係普通白色嘅椰汁糕,但係冇諗過原來係熱嘅,而且口感就好似糯米咁, 好煙銀椰汁味好重,為成餐畫上一個完美嘅句號。!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
另外我都有嗌到其他嘢㗎!
泰式炒金邊粉真係好好味! 開胃之餘又唔會太辣, 味道10分夠,而且份量足夠, 真係色香味俱全!上菜嘅時候金邊粉嘅擺盤好特別(^з^)-☆,就好似一個菠蘿咁, 將全部野撈埋一齊,口感更加豐富!
甜品我推薦煎椰汁糕, 我最初以為佢只係普通白色嘅椰汁糕,但係冇諗過原來係熱嘅,而且口感就好似糯米咁, 好煙銀椰汁味好重,為成餐畫上一個完美嘅句號。!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و