2016-08-08 73 瀏覽
☀️夏季Sha La La....「愛七八月,兒童放假書包放下,黃黃芒果 紅紅西瓜,通通給我消化 ……🎧」今日和妹妹在尖沙咀百利商場行街,天氣又熱又曬,就嚟溶喇!逛逛走走,在三角公廁附近看到一間甜品店,我地就走入去睇吓有咩好食,順便坐低涼吓冷氣。我地叫咗個超巨型既密瓜+士多啤梨雪芭。雪芭最頂層有一粒士多啤梨,忌廉和雲呢拿雪糕,密瓜既中間空心的位置盛著雪芭,旁邊鋪滿生果。(密瓜勁甜勁多汁,十分消暑解渴)職員會把刮多咗既蜜瓜,放在一個玻璃碗仔,比返客人食)哩條魚仔紅豆燒,入面的紅豆唔算太多,夾住好似麻薯既物體煙煙韌韌,口感不錯不錯(最緊要唔係太甜,所以一點都不膩)哩個吐司好好味,我原本以為個麵包係凍既,一大啖連埋包上既雪糕放入口,點知原來個包係暖既,包入面還塗了蜜糖,感覺又凍又熱又甜甜的,很特別!我從來都未試過哩類既甜品,真係值得一試。
我地叫咗個超巨型既密瓜+士多啤梨雪芭。
職員會把刮多咗既蜜瓜,放在一個玻璃碗仔,比返客人食)
Melon  &  Strawberry刨冰

(最緊要唔係太甜,所以一點都不膩)
Fish  Waffle  4pcs
Honey  Injeolmi  Bread