餐廳: 小川屋拉麵及日式料理
資訊:

喺九龍灣返工嘅人,中午食飯嘅時候經常要排隊等好耐,好多上班族都覺得好煩。不過,我最近發現咗間冇咁長隊仲不過不失嘅拉麵店?日式定食店?呢間拉麵店位喺九龍灣區,係一間工廈入面唔起眼嘅小店。因為我地人數10多個人,為咗唔駛等,我地提早中午12點嚟到呢度。呢間小店嘅選擇算幾多,有各種唔同口味嘅沙律,拉麵、飯同埋烏冬等等。滿足哂唔同同事既要求(某同事要扮減肥唔食飯食拉律🥗),而我決定試下佢哋嘅夏天期間限定柚子冷沾麵🍋,好涼爽又解暑!面條有彈牙嘅口感同埋麵汁嘅酸甜檸檬柚子味道好好咁融合埋一齊,真係會令人回味無窮。我下次都會再黎呢間拉麵店,試下其他味嘅拉麵。如果你都喺九龍灣做工,唔想浪費時間排隊等食午飯,我好推薦你可以早少少黎呢間拉麵店試下。一定唔會後悔!👍

柚香冷沾麵
題外話/補充資料: 黎到先知佢地平日1點半後入座可以買3主食送1拉麵,下次可能點半後先入座平勁多!😱
2023-08-04
柚香冷沾麵