2023-05-06 545 瀏覽
突然想吃擔擔麵, 本來想去黃大仙既詠藜園. 但唔想在太陽下行去, 唯有搭地鐵去荷里活廣場1樓的夏麵館. 叫咗份排骨擔擔麵, 鍋貼, 四喜烤夫, 嫩菜煨雞麵, 高力豆沙. 先講個擔擔麵, 湯底是正常, 但花生少咗啲, 都係詠藜園既擔擔麵有特色啲. 鍋貼個皮就唔太脆, 失色. 嫩菜煨雞麵就好大碗, 但啲雞唔太嫩, 湯味唔太濃, 給之前在美孚小店吃嗰間煨雞麵比下去. 高力豆沙就又是正正常常, 冇咩特別. 好彩個烤夫爭氣, 夠汁, 入味, 細碟唔夠食, 秒殺! 仲叫多二客回家孝敬家人. 其實之前有去過其他分店, 印象OK, 但今次疫後再來, 感覺水準差了, 而且人手不足, 侍應都應接不暇. 整體來說, 有少少失望, 味道普通, 勝在唔洗排隊.
突然想吃擔擔麵

2023-05-05