2024-09-13 318 瀏覽
呢排成日都同奴才爸出去搵食,今次就係返將軍澳區內開餐🍴🥢呢間EaT燒肉開左一段時間,見佢之前裝修果陣已經好想試,今日終於抽到時間去😋餐廳裝修好特別,用外星太空做主題🛸唔止牆身,連天花板同間隔都係太空人同飛船👽👩🏻‍🚀👨🏻‍🚀就連出餐都係用飛船出餐🚀好得意😍和牛肋眼肉捲帶側肉套餐🐃見呢個部位好似好特別好少見就叫黎試下,呢款係單品,但可以加錢轉套餐👍🏻肉肉睇落冇乜油花,但估唔到燒出黎效果不錯哦😌燒至5-7成熟肉肉就不會太乾,因為始終係比較瘦既部位,但肉味香濃岩晒唔中意油脂重既朋友仔👍🏻😋佢地既套餐有跟沙律🥗/泡菜🥬,白飯可以選擇100-300g,仲有一碗味噌湯🍲夠晒豐富🤭宮崎A5和牛套餐🐃呢個套餐有肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板三款肉肉,可以一次過試到三款唔同既部位同口感🤤🐃上等牛肩胛最肥美油脂最多,一口咬落去油花爆出入口即溶😋🐃肩胛腋板較有咬口,油脂唔算多但肉味香濃😋🐃肩胛肉眼心係我個人最喜歡😍係兩者既中間,既有咬口又有油香同肉味香濃🤤加錢轉左靜岡水冷麵試下,係夏天出既新品🤩熱辣辣食燒肉,食冰涼既水冷麵岩晒🧊😋🤑 人均消費:~$300🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:EaT燒肉

和牛肋眼肉捲帶側肉套餐🐃
和牛肋肉捲帶側肉

宮崎A5和牛套餐🐃
宮崎A5和牛套餐

🐃上等牛肩胛最肥美油脂最多,一口咬落去油花爆出入口即溶😋
🐃肩胛腋板較有咬口,油脂唔算多但肉味香濃😋

水冷麵

🤑 人均消費:~$300
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:EaT燒肉 (將軍澳)
將軍澳坑口重華路8號東港城1樓101號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #坑口美食 #將軍澳美食 #燒肉 #太空主題 #宮崎和牛
和牛肋肉捲帶側肉
宮崎A5和牛套餐