2020-11-23
門面一睇就知道呢間係印度餐廳啦裏面嘅裝修簡單,帶點印度風,而且店裏面嘅員工同老闆都係正宗印度人!煮得出一流嘅印度菜!呢間印度菜好正宗,老闆除咗係印度人之外仲有流利嘅廣東話,好有親切嘅感覺!可能我6:00太早嚟仲未有好多人,餐廳環境簡單又乾淨企理!有埋吧枱,加唔知飲下啤酒都一流!呢個米通脆球裏面包住左香菜同洋蔥粒粒等我哋叫咗個印度特色前菜開胃菜, 香脆嘅外殼包住左少少蔬菜配合埋個醬汁一齊食非常之開胃!平時一路餐廳都會留意到呢個菜式估唔到呢度都有得食呢間餐廳提供咗好多唔同種類印度薄餅,有甜嘅有鹹嘅我特別鍾意naan因為係廚師即叫即做嘅食落去特別新鮮而且好香麥味,中大有少少乳酪味添今次廚師推介左我哋食呢個咖喱羊肉!睇落去已經好吸引,而且一啲都唔辣!啱晒唔食得辣嘅朋友印度薄餅包住呢一個咖喱羊肉,完全絕配!而且咖喱汁好香香料味問一問廚師原來係用咗百多種香料去烹調出嚟!真係一間良心小店而且仲好用心添!老闆仲好好人佢係一個印度人亦係一個香港人,好樂意咁樣去介紹每一道菜!佢嘅廣東話仲好流利,真係好有一種親切咁!食過會有一種返尋味嘅感覺!我諗呢一間印度餐廳真係好令我深刻!
可能我6:00太早嚟仲未有好多人,餐廳環境簡單又乾淨企理! 有埋吧枱,加唔知飲下啤酒都一流!
呢個米通脆球裏面包住左香菜同洋蔥粒粒等 我哋叫咗個印度特色前菜開胃菜, 香脆嘅外殼包住左少少蔬菜配合埋個醬汁一齊食非常之開胃! 平時一路餐廳都會留意到呢個菜式估唔到呢度都有得食 呢間餐廳提供咗好多唔同種類印度薄餅,有甜嘅有鹹嘅我特別鍾意naan因為係 廚師即叫即做嘅食落去特別新鮮而且好香麥味,中大有少少乳酪味添 今次 廚師推介左我哋食呢個咖喱羊肉!睇落去已經好吸引,而且一啲都唔辣!啱晒唔食得辣嘅朋友