2020-03-04 590 瀏覽
近期受疫情影響下,晚上很多時都會在家吃飯。其實之前我外出晚餐也喜歡吃中菜,剛剛知道原來鴻星也可以有網上外賣平台 外賣送,於是今晚同屋企人試吓。.我選了二人套餐,要左三個餸。外賣送到,餸菜同飯都仲keep到溫度。1.脆皮燒肉脆皮仲脆卜卜,很喜歡個燒腩肉,肥瘦度啱啱好,個人很喜歡中菜廳的燒腩,質素始終有番咁上下。.2.滑蛋蝦仁蝦仁也算大隻,又爽口,炒蛋亦十分嫩滑,做到差唔多八成熟,係酒樓廚師先可以做到咁嘅質素。.3.竹笙雲耳浸青蔬注重健康的我,每餐必定有一碟蔬菜,竹笙雲耳同菜心呢個配搭,唔油膩又健康,好fresh. 原來外賣都有呢個效果。4. 白飯兩個.試過今餐之後,覺得效果唔錯。下次想食中菜外賣的時候,我會想試吓佢哋其他嘅菜式。

1.脆皮燒肉

2.滑蛋蝦仁