2017-03-06 220 瀏覽
之前都有幫襯過, 被呢到既烏冬吸引住, 覺得啲烏冬好彈牙好好味, 星期六日都唔算太多人, 起碼唔駛等位先, 今日大概1點45左右去到, 叫咗碗日式蟹柳湯烏冬加金桔檸檬, 付款時侍應話起碼要等15分鐘, 叫我去逛一逛再回來, 當時店內入座人數都有8成, 咁聽侍應講逛咗一圈商場都有15分鐘啦, 但仲未見有外賣出, 繼續企喺門口等啦, 又問下收銀員我既外賣有未, 佢話整緊叫我再等一等, 無耐有另一個侍應出嚟問我, 話唔知道我企咗喺門口, 原來收少咗飲品錢, 金桔檸檬要另加$6, 鬼咩人地叫外賣比埋錢都唔比返張單我, 坦白講多幾個客等外賣咪唔知邊個打邊個, 基本野嚟啦認單唔認人, 我足足等咗25分鐘先出到個外賣, 究竟廚房係咪得一個廚去做野呢? 係咪只得一個廚識煮烏冬呢? 我覺得呢到既老闆要檢討下人手分配既問題, 之前堂食見過老闆親自入廚房煮野
2017-03-04
25 分鐘 (外賣自取)