2023-04-15 352 瀏覽
平時外面食生蠔食得多 好少起屋企開party都食生蠔🔥今次訂購左蠔灣 @oystercovehk 既生蠔海鮮刺身拼盤 屋企人都大讚新鮮又好食🥰除直再會之外 佢地衣亦提供堂食及外賣自己 鐘意食蠔既千祈唔好錯過啦🙌🏻Oyster Cove既外賣海鮮拼盤好高質 份量都好重 外邊既包裝好專業又靚 成個發光冰盤帶返屋企😂裏面有好多層冰包住啲蠔 仲有得打開個燈💡仲可以可自選拼盤内容及數量 方便又好食!▫️店員向我介紹嘅時候 話由檸檬🍋開始 順時針食起 由淡味食到濃味🦪1️⃣Tia Maraa Pearl出產於愛爾蘭東南部既生蠔 味道較淡 好清新2️⃣Cocollos no.2口感細膩 海水味濃 帶子位好鮮甜 3️⃣Masses No.2味道相對平均 後帶甘甜4️⃣Speciales de claire質地相對結實 好有口感!5️⃣Tarbouriech Oyster(Pinky)微微透出粉紅色肉 入口時味道先鹹後甜 海水味重6️⃣ 原隻龍蝦兩食將龍蝦分成刺身同蝦肉兩款 前面鮮味十足 彈牙無比之外 啖啖好滿足🙈後者蟹鉗肉好多 惹味🔥7️⃣北海道帶子好鮮甜厚身 有點回甘 粒粒都好巨型 好飽滿🥰8️⃣北海道活赤貝食落肉質爽厚 鮮甜無比!

1️⃣Tia Maraa Pearl
出產於愛爾蘭東南部既生蠔 味道較淡 好清新

2️⃣Cocollos no.2
口感細膩 海水味濃 帶子位好鮮甜

3️⃣Masses No.2
味道相對平均 後帶甘甜

4️⃣Speciales de claire
質地相對結實 好有口感!

5️⃣Tarbouriech Oyster(Pinky)
微微透出粉紅色肉 入口時味道先鹹後甜 海水味重

6️⃣ 原隻龍蝦兩食

7️⃣北海道帶子
好鮮甜厚身 有點回甘 粒粒都好巨型 好飽滿🥰
8️⃣北海道活赤貝
食落肉質爽厚 鮮甜無比!
2023-04-12
外賣送餐