2020-09-12
(注意⚠️宜家未必有咁抵啦!)🥡外賣自取75折,有兩款意粉仲要半價!朋友話係食咁多外賣中最好食嘅一間,一齊睇下有咩食啦!第一張係第一次食,第二張係幾日後encore多次~·✨三文魚忌廉蘆筍扁意粉(半價$49,原價$98)將軍澳外賣意粉我都食過幾間,beans $38餐同埋cherry cafe都食過,但都唔夠呢兩款意粉好食🤩🤤不過朋友話個汁唔夠味,三文魚太少🙊·✨煙肉卡邦尼意粉(半價$54,原價$108)終於食到杰身嘅卡邦尼,仲好濃芝士味,意粉唔會太腍有咬口,好正🤩睇相係未拌勻前的相片,拌勻後係好杰身掛汁的🤣·✨紐西蘭肉眼扒8oz 🥩跟南瓜湯🎃(75折$111,原價$148)朋友話想食扒,我本身諗住外賣嘅扒應該唔好食啦,畢竟焗住哂應該太熟好韌,但竟然有意外驚喜,第一次叫medium五成熟,大部分嘅位都幾腍,係好味嘅,係對得住價錢嘅第二次叫medium rare三成熟,就係第三張圖睇到紅紅的不是血水,而係滿滿的肌紅蛋白☺️個人更喜好medium rare,不過我朋友覺得太生攞去微波🙊同埋味道又冇第一次食咁入味😅·✨雙重芝士海鮮焗飯 跟南瓜湯🎃(75折$68,原價$90)呢款相對失色少少,汁唔
第一張係第一次食,第二張係幾日後encore多次~
✨三文魚忌廉蘆筍扁意粉(半價$49,原價$98)
✨煙肉卡邦尼意粉(半價$54,原價$108)
✨雙重芝士海鮮焗飯 跟南瓜湯🎃(75折$68,原價$90)
呢款相對失色少少,汁唔多同無咩味,炒飯底但好乾身,不過面頭嘅海鮮有加分嘅,有虎蝦🦐、藍青口、魷魚🦑
✨芝士焗雜菌 (75折$39,原價$52)
芝士好濃,雖然我覺得有少少偏鹹但都接受到嘅,雜菌就主要係蘑菇,75折後都唔係特別話好抵食咁,可略過~
✨肉醬意粉(半價)
佢嘅半價意粉每日有兩款,款式會日日唔同,第二次食就係卡邦尼同埋肉醬係半價咁,大家叫外賣前可問問是日半價款式先🤪🤪
🌟Tips: 一個星期食咗兩次嘅一間餐廳😆推薦半價個兩款意粉(記得款式會轉架)同埋牛扒三成熟呀,唔夠飽可以加小食,主餐牌都有75折架!