餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

2024-08-24 3817 瀏覽
因為要準備啲餐飲俾客人 傾嘢 呢度方便就腳,又諗住佢質素會好啲,就嚟試吓呢度嘅外賣自取上網就睇到一模一樣,所以大概都揀定今次嗌咗個凱撒沙律,海南雞飯同埋烤牛柳 凱撒沙律$200有啲貴因為如圖所見主要都係一啲沙律菜 所以我覺得有budget嘅話嚟呢度食仲好 自助餐都係貴少少海南雞飯靚仔嘅,但係唔算特別出色亦都唔算特別多肉 菜心有油 我就鍾意走油我嗌咗個$385嘅烤牛柳諗住高質素好味啲,質素唔錯,亦都做到我嘅要求因為我希望啲菜白灼就可以 😌蔬菜有驚喜,三隻色嘅蘿蔔好腍好好味 唔會有種臭青味😋平時食蘿蔔我會覺得有的,呢個比較出色!牛柳都唔錯,做到medium rare 不過唔係堂食嗌呢啲有啲浪費 食嘅時候都已經唔熱了 份量好細呀,食完完全唔會有飽嘅感覺🥹不過好味 佢個牛肉肉嘅配汁都好清得來好調味 我都唔知係咩 燒肉汁嘅物體?如果要嗌飲品就要正價50幾蚊一杯,正常不過不失不過我想講酒店都係呢隻嘅餐具,我完全切唔到個牛呢樣嘢搞到食得極度困擾等嘅過程要20分鐘左右,最後佢都係around呢個時間整好 Service好好,有禮貌,環境舒適,佢會叫你坐喺好舒服嘅枱度等 執埋水
上網就睇到一模一樣,所以大概都揀定

海南雞飯靚仔嘅,但係唔算特別出色
亦都唔算特別多肉 菜心有油 我就鍾意走油

如果要嗌飲品就要正價50幾蚊一杯,正常不過不失

不過我想講酒店都係呢隻嘅餐具,我完全切唔到個牛
呢樣嘢搞到食得極度困擾

等嘅過程要20分鐘左右,最後佢都係around呢個時間整好

28 分鐘 (外賣自取)
午餐