2023-03-07 454 瀏覽
蜜糖炸雞蜜糖炸雞外皮炸得酥脆,入口夠香口,拎到番屋企食都仲脆,送啤酒一流。雞肉質地鮮嫩,味道同口感都唔錯。當然,份蜜糖炸雞味道相對偏甜,不過咸定甜醬都岩食既我就覺得值得一試。泡菜海鮮煎餅將泡菜同海鮮混埋一齊既香脆煎餅。首先,外觀唔係特別好睇,煎餅既表面都唔算好酥脆,可能已經焗腍左。不過泡菜既酸辣味同海鮮的鮮味係match既。雖然焗腍左d,但食落都唔覺好油膩,沾埋個醬汁,都唔錯。飯卷餡料比平時食開既多,飯果層好似好薄咁,但拎到番屋企都仲保持到個樣,冇散哂。咁多種餡料各有功能,青瓜清爽、芝士濃郁咸香、牛肉有口感又有肉感、兩種蘿蔔各有風味。白汁年糕長長又軟糯既年糕,唔食辣食下白汁都唔錯。年糕煙韌有o趙口,醬汁夠滑同咸香。Overall做外賣都算唔錯。呢頭附近既韓國菜都做得幾好,各有特色。
蜜糖炸雞

泡菜海鮮煎餅