6天前 0 瀏覽
最近喺灣仔鵝頸橋附近試咗一間外賣店,佢哋主打韓國料理,特別推介幾款食物,真係唔可以唔試。首先係辣豬肉紫菜飯卷啱啱食落去就感覺到嗰種香辣味,豬肉唔會太油,夠入味!飯卷包得好實,唔會一咬就散,咬下去有豐富嘅口感,配合啲海苔,真係好味!跟住要講下韓式牛肉炒粉絲粉絲炒得剛剛好,唔會軟爛,牛肉又嫩,味道香濃。每一口都有牛肉嘅味道,簡直就係完美嘅搭配,食完真係忍唔住想再來一份!再來係韓式無骨炸雞芝士味呢個真係我心頭好!外面炸得金黃色,咬下去脆脆的,內裡有濃濃芝士味,仲有啲香辣味,實在好過癮。就算放一陣都唔會失去脆感,真係太好食啦!最後係辣炒年糕年糕軟糯,仲有啲辣味,適合鍾意重口味嘅朋友。醬汁好夠味,每一口都令人想再食一口!呢幾樣食物真係超級推薦,真係好食到不得了,大家都要試下!

首先係辣豬肉紫菜飯卷

跟住要講下韓式牛肉炒粉絲