2022-04-17 937 瀏覽
禁堂食,在家食到悶!今晚想食麻辣雞煲,查附近有邊間雞煲,之前食大圍火車站多年,越食越貴,食物水準越來越差!朋友介紹顯徑邨有間麻辣雞煲/醉雞鍋超好食😋未食過百味邨,雖然要坐車取外賣🥡食附近外賣都食到悶,試吓啦!打電話訂外賣🥡,好快有人接電話,耐心問幾時取,要幾辣,預時間準備好,到預訂時間,到百味邨,有位老板嘩⋯超年青有幹勁,有禮貌服務等老板入好外賣時,嘩店內電視播姜濤MV,電視已吸引我注意力!步行去地鐵站好近,坐1個站屯馬綫,已返到屋企回家後家人將雞煲放入煲內,煮熱即刻開餐,香味已漂到客廳⋯雞煲好味由於有老人家食,只叫小辣好香好味😋感覺良好非常驚喜韮菜餃,韮菜超新鮮,有肉汁,味道回味無窮自家制麻辣醬好味😋可次買樽麻辣醬,想食麻辣米線🍜放麻辣醬會開胃啲下次會再嚟食過,可以再食。
,到預訂時間,到百味邨
,有位老板嘩⋯超年青有幹勁,有禮貌服務
好香好味😋感覺良好
非常驚喜韮菜餃,韮菜超新鮮,有肉汁,味道回味無窮
下次會再嚟食過,可以再食。
麻煩雞煲
2022-04-16
5 分鐘 (外賣自取)
麻煩雞煲