2025-03-01
今日去咗銅鑼灣買外賣番工食!今次試吓呢間Poking先。有營健康沙律Poke bowl: I am greedy,真係啱晒我乜都想食啲又怕肥嘅人。個沙律有齊三文魚、吞拿魚、鮮蝦、蟹柳、蟹籽、雞蛋絲、青瓜、枝豆同芝麻,樣樣都有,口感超豐富!只係約451kcal🤩。三文魚同吞拿魚好新鮮,蝦肉彈牙,蟹柳好味,蟹籽咬落去卜卜聲!青瓜同枝豆好爽口,芝麻仲帶出咗啲香氣,成個沙律食落去好fresh,完全唔會膩。Warm bowl: 🍱蒲燒鰻魚拼雞扒糙米飯,個鰻魚真係冇得頂,魚肉好嫩滑無骨,入口即化!雞扒都烤得啱啱好,外皮金黃,入面仲好juicy,兩樣夾埋一齊食,味道好夾。揀左健康糙米飯有咬口,高纖維唔怕肥,食完成個人都好飽足!跟餐加左個 🥥椰子蜆湯,真係好清甜!湯底用咗椰子水,加埋新鮮蜆肉,飲落去好鮮甜,仲有勁多隻蜆,好多蜆肉。一飲完成個胃都暖笠笠,好開胃!總括嚟講,今餐真係食得好健康,樣樣都好好味,份量又足,絕對係想又飽又瘦人嘅福音!下次可以再去試吓其他嘅Poke bowl😋
I am greedy
蒲燒鰻魚拼雞扒糙米飯