今日無聊禁禁下電視節目,見到介紹緊屯門有咩野食,之前其實一直都已經見到呢間有人排隊,睇完決定會一會佢排左9個字終於有得食,入到去 bar枱o個邊可以坐5個人,重有一兩張枱,total 大約坐到十幾人左右我地就坐喺bar 枱嘅一邊,可以睇住師傅點整個魚生飯。.🔹前菜是跟餐的煙燻芝士和海藻湯師傅教落要先飲湯後吃芝士,個湯味道好淡,之後才吃芝士,的確十分提味。可惜芝士很細舊,想再吃一啖都沒有了。.🔹壱の重丼 $198包2款築地直送刺身,再加拖羅、海膽、蔥吞拿魚腩、牡丹蝦和三文魚子籽。兩款刺身分別係平靜魚同鯛魚,平靜魚...真係唔識,上網都查唔到,我就覺得同油甘魚一樣。最神奇係是日牡丹蝦賣晒...要用甜蝦代替...基本上我地一開鋪已經差唔多排隊到底d 蝦去左邊?講返d 嘅魚生,的確幾新鮮,魚生種類亦不錯,真係魚有魚味。唯一問題係,一碗吃下來,覺得份量好唔夠,食完重係覺得肚餓。以2百蚊黎講唔算貴,但份量改進。p.s. 個師傅有少少黑面,問佢野都好似唔太想答你,叫同事做野態度亦很差。唔多唔少影響食飯心情。

我地就坐喺bar 枱嘅一邊,可以睇住師傅點整個魚生飯。
🔹前菜是跟餐的煙燻芝士和海藻湯
可惜芝士很細舊,想再吃一啖都沒有了。
🔹壱の重丼 $198
最神奇係是日牡丹蝦賣晒...要用甜蝦代替...
基本上我地一開鋪已經差唔多排隊
到底d 蝦去左邊?
講返d 嘅魚生,的確幾新鮮,魚生種類亦不錯,真係魚有魚味。
唯一問題係,一碗吃下來,覺得份量好唔夠,食完重係覺得肚餓。
以2百蚊黎講唔算貴,但份量改進。

45 分鐘 (堂食)