2019-07-22 63 瀏覽
好耐冇食啦!今天同朋友北上完按摩之後,回港消費,去咗上水間九份,十分開餐醫肚!有新菜式當然要試新嘢啦!嘉義土鹹菜沙鍋魚頭!個沙鍋內有腐竹,魚丸,豬肉丸,粉絲,金針菜,大白菜等等,主角當然係大魚頭啦!廚師炸得好香,個魚湯汁有濃濃的沙茶醬,少少辣,極香口!醉豬手!淡淡醉香酒味!碟底還有好多木耳墊底,抵食!蒜泥白肉!每塊都啖啖蒜汁,肉又腍,正!最重要個汁可以撈飯食!朋友為了撈個蒜泥汁,特別叫了松子薑米蛋白素菜炒飯,朋友話係最佳拍擋!朋友差不多掃清碟飯,只留下半碗比我!溫泉玉子牛油果凱薩沙律,牛油果同沙律菜都好新鮮!大大碗,正!紅柚茉莉綠茶!清香柚子味,清清甜甜,好解渴!另一主角出場啦!芋圓珍珠雙色冰淇淋鬆餅!芋圓,珍珠煙煙韌韌又咬口!新鮮生果好清甜!雙色雪糕分別是芋頭同芒果!個窩夫邊帶點脆口,好好味!除了餐廳的食物好味之外,侍應們個個都好有禮物!最重要帶著笑容去招呼客人!真的要比十個讚!
有新菜式當然要試新嘢啦!
醉豬手!淡淡醉香酒味!碟底還有好多木耳墊底,抵食!
紅柚茉莉綠茶!清香柚子味,清清甜甜,好解渴!