今日約左朋友到荃灣相聚,搵左一間隱身係荃灣海之戀商場三樓的多國菜。餐廳風格以歐陸風格設計,懷舊與型格於一店,裝潢多以簡約大氣為主,亦有唔少小擺設計及打卡位,環境舒適及寬敞,可以享受美食之餘,亦有足夠私人空間,讓您感受優質餐饗體驗。餐廳的主打菜式好多,每個菜式賣相相當吸引,廚師非常有心思,擺盤好靚,味道亦十分不錯!我地點選了:🌟餐湯:龍蝦湯🫕✨澄黃色的龍蝦湯,賣相好吸引,用料十足,仲有少許的龍蝦肉和膏,湯底不太濃,好香滑,亦鮮甜,感覺比較清爽,好味😋🌟跟餐:廚師沙律及吉列炸蠔🥗✨吉列炸蠔做得夠脆卻不肥膩,好鮮新,啖啖鮮蠔味,再配以沙律菜清新爽脆,十分開胃!口感超豐富好滿足🥰🥰🥰🌟凱撒沙律🥗健康美味之選✨今日天氣回暖少少,就好想食多D清爽嘅野,呢個沙律就岩岩好,份量十足!沙律菜夠晒爽甜,配料亦多,好好味,健康美食之選!🌟墨西哥手撕豬肉薄餅✨即叫即做,配方又恰到好處,脆皮薄披薩,醬汁淡而不濃,覆藝在食材上,用料紮實,份量好大,足夠3-4個人食,批邊外圍微焦脆卜卜,口感富驚喜。🌟芝士芥末焗蟹肉忌廉大通粉✨蟹肉味道與芝士配搭不錯,淡淡嘅芝士味,唔會搶左蟹嘅鮮味,飽而不膩,而且大通粉亦煙韌,材料豐
我地點選了:
🌟餐湯:龍蝦湯🫕✨

🌟跟餐:廚師沙律及吉列炸蠔🥗✨

🌟凱撒沙律🥗健康美味之選✨

🌟墨西哥手撕豬肉薄餅✨

🌟芝士芥末焗蟹肉忌廉大通粉✨

蟹肉味道與芝士配搭不錯,淡淡嘅芝士味,唔會搶左蟹嘅鮮味,飽而不膩,而且大通粉亦煙韌,材料豐富,味道比普通忌廉汁豐富多層次,好正!絕對會因為佢再番黎❤️❤️

🌟熱/凍忌廉朱古力飲品✨

濃郁的朱古力特飲,加上朱古力鮮忌廉及朱古力醬,朱古力香味具層次,香甜恰到好,討女生歡心,賣相浪漫吸引,一定好受歡迎。

整體餐廳的食物質素佳,份量十足,店內亦有酒水選擇,聖誕節慶祝亦是不錯之選擇!👍🏻
芝士芥末焗蟹肉忌廉大通粉
凱撒沙律🥗健康美味之選
熱/凍忌廉朱古力飲品
跟餐:廚師沙律及吉列炸蠔
餐湯:龍蝦湯
  • 素食,健康,沙律,意粉,西餐、甜品,打卡,海鮮,牛扒,YUMMY,Café 點心,素食,米飯,麵食,甜點,開胃菜,飲茶,打卡,中西共融,新鮮食材 健康,日式料理,烏冬,炸雞,豚肉,冬甩,甜品,打卡,海鮮,牛扒,YUMMY