招聘中
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
餐廳: 譚仔雲南米線 (海趣坊)
資訊:

2018-07-16 184 瀏覽
海翠坊食店唔多,今日同母親入來辦事,順便食個午飯。因為多年無食過譚仔,今日心血來潮食一食,睇下變成點。以前必叫的套餐,樣樣都有,唔駛諗食咩好,而且今次諗住兩人分,所以叫套餐好點,相隔多年,都知縮水唔少,多年後也感到餸少了麵少了。不過湯底幾好,夠味。以前多數食蒜泥白肉,今次則叫雞翼,當食新野,感覺唔錯,肉嫩,香口。如果早十幾年前已經食譚仔就知,套餐無可能一人食晒(不過以前小弟是一人食清光),但記得以前食都知,一次比一次少份量,但價錢就一次比一次多。今次一食就更加少得可憐。其實通脹就人人都要接受,加價都無可厚非,但又加價同時減份量就有點過份。所以下次食譚仔,可能又十年八年後。

套餐

。不過湯底幾好,夠味。

土匪雞翼

2018-07-14