2023-07-17 23 瀏覽
酒鬼朋友介紹咗呢間本地手工啤酒餐廳俾我 話有多款精釀啤酒 實有款啱我 一於就weekend黎chill下🍻✿ 卡津煎蝦($78)蝦份量都多 肉質爽口彈牙🦐加咗指天椒說同蒜蓉牛油 少少辣咁好惹味🌶️✿ 淑鹽浦boy ($95)喺Menu上見到呢個個名好特別 就叫嚟試吓~佢係啤酒醬炸蝦 再加上蝦米辣椒蛋黃醬 配搭新奇得來又幾夾😮啲蝦大大隻 配埋下面嘅法包一齊食 整體口感好有層次好豐富😋✿ 吐司雞 ($92)吐司係厚切西多 炸到金黃色 外脆內軟🍞配咗自家研製既咖央牛油同大麥麥芽糖漿 味道幾特別 同西多好夾 甜而不膩🧈🥞炸雞都好大件好香脆 入面肉質嫩滑 十分juicy!全部加埋一齊食好滿足🥰🥰嚟到緊係試吓佢哋嘅少爺啤🍺佢哋選擇好多 店員都好細心咁介紹每款啤酒 最後揀咗下面呢兩款⬇️✿ Izakaya in Berlin 0.4L ($84)呢杯酒精濃度4.0% 飲落唔算太濃太強烈 帶點淡淡既花香 好好飲🌸✿ Teahouse: Peach Ceylon IPA 0.4L ($86)呢杯酒精濃度6.0% 飲落果味都幾突出少少微酸 比上面個杯味道會濃烈啲🍑

✿ 卡津煎蝦($78)
蝦份量都多 肉質爽口彈牙🦐
加咗指天椒說同蒜蓉牛油 少少辣咁好惹味🌶️

✿ 淑鹽浦boy ($95)
喺Menu上見到呢個個名好特別 就叫嚟試吓~
佢係啤酒醬炸蝦 再加上蝦米辣椒蛋黃醬
配搭新奇得來又幾夾😮
啲蝦大大隻 配埋下面嘅法包一齊食 整體口感好有層次好豐富😋

✿ 吐司雞 ($92)
吐司係厚切西多 炸到金黃色 外脆內軟🍞
炸雞都好大件好香脆 入面肉質嫩滑 十分juicy!
全部加埋一齊食好滿足🥰🥰

嚟到緊係試吓佢哋嘅少爺啤🍺