2024-01-04 43 瀏覽
Heysonut價錢💲: $138/ $138/ $104/ $94好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.7/5-呢間人氣cafe位於土瓜灣好多年,一路以來都見到唔少人介紹,今次終於試到。比起主食前菜,個人覺得佢哋的甜品最吸引,好多選擇又多口味。窩夫仲可以選擇半份,人少來都可以試多幾樣👍🏻 -✅白酒煮活蜆配蒜蓉包。新鮮蜆算大隻,唔腥,用白酒煮過的汁好鮮甜,仲帶啲parsley味道,要來沾蒜蓉包真係最好不過。蒜蓉包非常香脆,偏硬,沾汁食就match晒🥳-✅自家製喇沙汁海鮮扁意粉。呢個意粉的喇沙味唔重,反而係偏creamy,重椰奶味加d香料的感覺🤔汁的份量好多,足夠掛曬落意粉到。鍾意佢的秋葵索晒汁同冇平時滑潺潺的感覺!海鮮都係用上蜆、蝦、魷魚🦑等。-✅開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅。呢個鬆餅🥞好動L,質地比較削,真係啱啱熟咁,入面仲係偏流心的,視付個人口味中唔中意呢隻咁軟的質地😳 有蛋香。開心果醬食到開心果味道,但未算好濃,同埋茉莉花味被開心果蓋過,叫開心果醬會適合d!但有開心果粒粒都加分geh!-✅窩夫配雜莓醬+士多啤梨雪糕。5大舊的
Heysonut
價錢💲: $138/ $138/ $104/ $94
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅窩夫配雜莓醬+士多啤梨雪糕。5大舊的窩夫因為質地比較薄,食落唔會好負擔。窩夫外層夠脆,入面軟熟,有微微蛋香,略嫌口感有啲單薄,唔夠厚實🫣雜莓醬真材實料好多莓酸酸的好開胃😬 士多啤梨吉士沾上窩夫就最好食😋 但球雪糕竟然好大奶騷味…

兩款甜品真係唔錯,睇得又食得。而主食都覺得ok,鍾意舒芙蕾/窩夫的朋友可以一試!甜品的價錢幾平,有d記憶點😜