2023-11-19
星期六嘅晚上,約埋好耐有見嘅朋友搵左個地方坐低飲返杯。今次去左位於尖沙咀天文台道8號,喺6樓嘅Wavy Bar & Restaurant餐廳都幾好氣氛,地方夠大,有高台,bar枱,波枱,夜d嘅時候仲有live band。本身店內有播音樂,聲量適當。幾個人想傾下計都好舒服,唔會太噪。呢間bar飲品都好多選擇,紅白酒,啤酒,常見嘅cocktail, 同特色cocktail都有好多選擇。總有一款適合。我地就喺Spin special cocktail揀左兩款試試。朋友試左Yuzu blossom(Sake, honey yuzu, orange-flavoured, lemon, lime)賣相帶點夢幻,飲落清新,因為加左蜜糖,所以多左微微嘅甜味,加左少少柚子皮喺面頭,聞落仲多左一份香氣。 我就試左Strawberry Iced tea(Vodka, gin, rum, tequila, strawberry, lemon, unsweetened iced tea)幾鐘意呢款iced tea 係冇落sweetener, 幾種酒加埋飲落都覺得好和諧。加上粒粒果肉,更帶出士多啤梨嘅香氣,一杯自
今次去左位於尖沙咀天文台道8號,喺6樓嘅
Wavy Bar & Restaurant
朋友試左Yuzu blossom
我就試左Strawberry Iced tea
幾鐘意呢款iced tea 係冇落sweetener, 幾種酒加埋飲落都覺得好和諧。加上粒粒果肉,更帶出士多啤梨嘅香氣,一杯自然又幾有心思嘅cocktail.
佐酒小食就叫左個
秘製脆炸雞翼
要等少少時間,新鮮炸起,脆漿份量恰當,咬落脆口熱辣辣。
辣醬松露海鮮意大利麵
份量都幾大份,意粉有咬口,辣醬食落都幾惹味,聞落都有松露香味,整體不錯。
自家製泰式松阪豬
薄切豬頸肉配泰式辣醬幾夾,而且肉質夠嫰而有咬口。
有氣氛又可以慢慢傾下計,係個唔錯嘅weekend 之選。