2022-08-15
( ͡° ͜ʖ ͡°) 十二味 —— 四川嘢 ——❝ 多間分店嘅熊貓頭川菜真係人見人愛嘅酸菜魚 ❞✿ 人見人愛酸菜魚配粉條 $267好大盤!魚片新鮮好嫩滑啲魚會令你食上癮係咁夾係咁夾🫢份量亦好足 夠哂兩三人食~好多酸菜重有萵筍配料湯唔太鹹濃度剛剛好 辣度亦可以自由選擇酸菜魚湯配埋粉條食真係一絕!✿ 川式口水雞 $73叫咗小辣 適合大眾口味有好多芝麻花生碎舖面醬汁香濃 食落惹味香口 雞肉肉質都算嫩 做餐前小菜係唔錯嘅選擇~✿ 桂花冰釀 $28好得意係一埕上 好有古代嘅感覺~另外俾咗兩個杯仔 可以兩個人飲淡淡的桂花味 可以一試✿ 熱情果梳打 $28好有汽好大杯 食辣嘢非常啱飲~╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿#荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣川菜 #十三味 #川菜 #香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #whenshebiteshk #hkcafe #cafehopping #tsuenwancafe #tsuenwanfood #tsuenwaneat #hkfood #hkdinning #hkfoo
❝ 多間分店嘅熊貓頭川菜
真係人見人愛嘅酸菜魚 ❞
✿ 人見人愛酸菜魚配粉條 $267
好大盤!魚片新鮮好嫩滑
啲魚會令你食上癮係咁夾係咁夾🫢
份量亦好足 夠哂兩三人食~
好多酸菜重有萵筍配料
湯唔太鹹濃度剛剛好 辣度亦可以自由選擇
酸菜魚湯配埋粉條食真係一絕!
✿ 川式口水雞 $73
叫咗小辣 適合大眾口味
有好多芝麻花生碎舖面
醬汁香濃 食落惹味香口
雞肉肉質都算嫩 做餐前小菜係唔錯嘅選擇~
✿ 桂花冰釀 $28
好得意係一埕上 好有古代嘅感覺~
另外俾咗兩個杯仔 可以兩個人飲
淡淡的桂花味 可以一試
✿ 熱情果梳打 $28
好有汽好大杯 食辣嘢非常啱飲~
╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑
#荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣川菜 #十三味 #川菜
#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先
#whenshebiteshk
#hkfood #hkdinning #hkfoodie
#hongkongfood #hongkongfoodies
#instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer