2021-09-08
鍋心已經幫襯左好多次丶哩間真係超抵食而且食物仲好有質素! 而我哩排就已經光臨過4次🙈 首先你坐低之後店員會比張紙你先揀左食咩海鮮同配料 之後就會開始煲粥 上埋海鮮就可以開始打邊爐架啦海鮮方面我最近去個幾次都有少少差別的 第一次去既時候所有海鮮都非常新鮮!! 而且所有貝殼類海鮮都沒有沙 非常乾淨👍🏼反而第二次去貝殼類海鮮較為普通 而且食到少許多沙不過200蚊黎講小妹覺得食到咁多海鮮都算係咁! 都明白好難保證材料每日都咁新鮮而我覺得哩到必叫既配料一定係自家制手打雞骨丸😎😎食落去有好多軟骨粒 好有口感 而且肉好新鮮 如果大家去一定要叫黎試下😋😋最後最後就係個粥已經煲左勁耐既粥水充滿住海鮮既精華 加上南瓜同芋頭粒粒煲到溶哂 再將粥同菜圃放埋落去攪拌好味到唔識講