2016-06-01
年幾前已幫襯呢度,通常都是週五週六晚先嚟,星期二食都是第一次!沒週末咁旺,9:30pm到,閒日,位都唔洗等。我地兩個人叫咗12樣嘢,分別是10點前正價和10點後宵夜價。注意返大部分order都是最少叫兩串的。是次order包括免治雞肉:唔彈牙,無雞味,鞋口雞翼:啲肉好乾牛舌:經典,話無渣就呃你嘅,不過勝在佢味道夠濃,有咬口,唔會入口一啖油本菇牛肉:好香姑味,但牛雪到乾晒,入口乾到散開雞軟骨:我自己覺得乾咗少少,可能有朋友會喜歡佢脆身燒秋葵:好味,惹味,追加咗一次!但我食到有一條有苦味,算啦燒山葯:即係淮山,夠爽脆,但有陣咩味?泥味?係咪正常架? 同酒樓果種鮮味有啲唔一樣既?銀杏:如果濕潤啲會追加的!有甜有苦。露筍豬肉卷:ok 啦,不過啲筍頭尾有啲乾,好似比雪櫃抽乾咗水咁,豬油同筍兩樣撞埋係香嘅…雞肉蓮藕:一啲都唔好味,雞似豬味,蓮藕唔新鮮煙肉蕃茄:嘩!驚喜喎!估佢唔到!記得以前有位朋友嚟親,都一定要叫呢個,話用料雖然簡單但很美味喎,叫到無嘢好叫就試下! 呵!豬油燒香咗有芝士既香氣,加咗啲香草仲有啲pizza薯片既香味可以講係幾滋味。最後是海蝦,一上枱真是有好大陣香氣,不過肉身太乾,近頭
是次order包括
免治雞肉:唔彈牙,無雞味,鞋口
雞翼:啲肉好乾
本菇牛肉:好香姑味,但牛雪到乾晒,入口乾到散開
雞軟骨:我自己覺得乾咗少少,可能有朋友會喜歡佢脆身
燒秋葵:好味,惹味,追加咗一次!但我食到有一條有苦味,算啦
銀杏:如果濕潤啲會追加的!有甜有苦。
雞肉蓮藕:一啲都唔好味,雞似豬味,蓮藕唔新鮮
最後是海蝦,一上枱真是有好大陣香氣,不過肉身太乾,近頭果啖有少少梅咗。
喜歡有水份的,就選擇蔬菜類吧!
最新鮮的仍然是收費的冷蔬菜小碟,加埋佢個汁真是好滋味,可能流轉量大的關係,佢可算是全店最新鮮的材料。試過喺屋企係整唔返既。今次嚟食,大部分食材都太乾燥,唔係燒到乾果種,係雪到抽乾晒水。
最後提醒各位,記住!記住!記住要check 單! 由其係特價前後,幾串幾串咁,落差可以好大(差唔多$200上落)!今晚埋單時張單計咗3次先啱,人手落單,唔同人serve,總會有錯,平心靜氣…記住唔好影響心情!