2014-06-15
聽聞依間既炸雞係非常出名,今日當然要黎試下。首先叫左個幾特別既芝士蛋卷,好少見依個,所以先想試下,一開始食到醬,好特別,酸酸甜甜咁,唔識形容個味係點,食落去仲有好多芝士流出黎,但又唔會太多膩,一諗起成口都係芝士又未必想食,不過依個唔同,個汁加埋芝士會令你想食落去都無咩大問題,果然有創意。另外就到重點喇甜辣炸雞,依個炸雞真係做得真係好香,炸得皮脆,連雞皮炸係一個好處,因為佢炸得好,皮會好脆,如果唔係即做既話皮可能就會軟左,就已經唔好食,好考炸野既功夫 另外個雞肉都好香,起碼食落無雪味,炸得岩岩好,唔會乾哂,加埋個醬汁都幾濃下,食落辣辣地又有少少甜味走出黎,脆雞點埋個汁一流呀真係,之後就係一個芝士海鮮年糕鍋,又係芝士不過好彩我地鍾意,份量真係超過我地食量,上面有一層芝士,睇到已經流哂口水,加埋D材料都幾足,正。