2014-02-07
自去年中去完韓國之後,就成日係香港搵韓食.Sue Korean Restaurant 成日都排長龍,閒閒地半個鐘.上次經過,唔想等,食左間隔離果間一般的.今次年初四7點前去到,要排3個字都想食呢間.入去入去時排隊出現少少混亂,因為佢係冇排隊籌的,就咁俾D客係出面排隊,D客排左定排右都唔知.所以去食果時問清楚門口D人係唔係排緊隊會好D. 因為冇指示牌叫你係邊排.多數係靠左排.一入到去已經好肚餓,待應好快就拎前菜上黎.前菜好食,泡菜夠辣.食過佢隔離果間,唔夠辣的.而且可以任添!見到其他食評話唔得.不過仲有足足添左三碟,唔會俾人渺.呢間餐廳出名泡菜餃子同牛肉年糕.不過牛肉年糕要$150-$160一碟,都幾貴.我地得2個人就冇叫la佢先上石頭窩飯.個窩燒得夠熱,辣帶甜.整體算唔錯,不過敗筆係個牛肉本身已經好熟,自己炒多兩炒已經韌晒.味濃且不鹹.D油同醬名味包住D麵又唔會太多醬.我自己本身好怕食炸醬麵.因為大多好油,味道會濃.不過SUE就岩岩好.D油同醬名味包住D麵又唔會太多醬,因為自己食野唔鐘意好似食醬咁.要D野食做到個平衡感好重要.不過呢,個人認為佢應該要上左炸醬麵先上窩飯.因為窩飯每口都有
一入到去已經好肚餓,待應好快就拎前菜上黎.
不過呢,個人認為佢應該要上左炸醬麵先上窩飯.因為窩飯每口都有辣既味道,食左辣野再食炸醬就唔係好食到佢既味出黎. 不過都係家庭式餐廳唔好咁高要求XP
2個人埋單$200蚊.好食又扺食!