2018-07-16 272 瀏覽
已經有一段時間無去葵涌廣場掃街,今次發現呢度川味重左,以前只有重慶酸辣粉,而家三層都有賣四川涼麵、拌麵、麻辣野等…今次之所以會揀呢間小店,全因佢個名夠得意,叫”OH MY COW”。我估可能因為客人食完之後,辣到講唔正OH MY GOD掛…手撕雞涼麵,另外仲可以任選兩個餸($30),我揀左金錢肚同埋雞腎片職員加左好多醬料,辣油、辣醬、糖漿、麻油、芫茜、芝麻等,唔駛一個字就有得食。估唔到呢個價錢份量咁好、料咁足,而且不單聞落好有麻香,食落都好麻辣。起初食果陣唔會太辣,感覺唔夠味,但原來食得越底,就越麻辣!! 金錢肚好淋且好索味,同個醬汁好夾;雞腎片爽脆,不過就只有表層有味;麵質似冷麵,唔會太淋或太硬,整體好味又飽肚

2018-07-13