2019-05-16 1126 瀏覽
高格調嘅新派法國菜,走進餐廳,感覺好有電影感,四圍嘅佈置裝飾,好有dream主題特色,有dream catcher佈置,桌上亦有白色羽毛及蒲公英燈配襯,好有氣氛~店員會逐一地介紹食物同餐廳名嘅由來~前菜龍蝦仔沙律鮮甜、開胃,配上新鮮牛角包及芝士棒,外脆內軟,口感層次豐富~一共6道菜式,包括一份由廚師發辦嘅surprise dish~味增法式燉蛋配北海道馬糞海膽及蘇格蘭蟶子,蟶子彈牙爽口、煮得剛好,三文魚子口感得意~Crème brulee加入甜甜哋,以青口煮成的醬汁加上海膽,一甜一鹹,層次分明、融合,口感細膩~煎鵝肝配Creamy嘅栗子蓉,口感特別,以花裝飾,睇得又食得,乳酪雪糕清清哋,預備食下一道菜~慢煮龍蝦尾,濃濃嘅鮮胡椒味,龍蝦肉質新鮮彈牙,用上分子料理處理做成嘅菠菜奶泡,配上黑、白胡椒、同紫蘇葉,味道新奇~黑毛豬肩肉,突然間一轉畫風,竟然有火焰表演,睇見藍色火焰,即刻溶化我哋嘅心。響熱石上面嘅黑毛豬,肉霖,香味濃郁,配上雜莓醬mini pancake,索晒啲油香~紐西蘭羊架,肉嫩滑,配薄荷啫喱之餘,仲有紅酒燴梨及南瓜脆片,配搭新鮮。A4鹿兒島和牛,牛味濃郁,半生熟剛好~甜品係
店員會逐一地介紹食物同餐廳名嘅由來~

A4鹿兒島和牛,牛味濃郁,半生熟剛好~

甜品係smokey效果嘅雪糕,杏仁脆片配不同品種嘅提子、提子味啫喱同basil 雪糕,味道清新香甜。