2020-06-10 400 瀏覽
瑞士咖啡室嘅瑞士汁相信好多人食過都話好味,而店內嘅設計更加充滿懷舊玩味,亦有好多當時嘅港式潮語,同M佬回憶起我哋兒時嘅香港,還有從前嘅人情味。嚟到樂富嘅瑞士咖啡室,味道記憶猶新,份量仲大大件添!瑞士汁雞翼嚟到瑞士咖啡室又點可以無瑞士雞翼呢!雞翼入晒味,充滿甜甜嘅瑞士汁香味。同M佬一人一隻好滋味呀!男人的浪漫呢個茶餐好抵食,有豬扒腸仔福麵配火腿奄列及熱狗(或菠蘿包),真係2個女人先食得晒!首先豬扒夠腍,煎得好香;而平時茶餐嘅多士餐包變成大大隻熱狗!火腿奄列係另一賣點,個蛋煎到啱啱好,仲會流出蛋汁,真係好幸福呀!不過,更幸福係用上福麵麵底!與其叫男人的浪漫?我更加覺得係大胃王的幸福呀!孖寶小炒王除咗上面嘅港式之選,呢個中式套餐都係好抵食!可以揀2個餸,仲有齊蟲草花上湯浸時蔬、白飯x2、例湯x2、飲品x2。豉汁蒸黃立倉魚黃立倉魚大大條,而值得一讚係條倉魚洗得好乾淨!而豉汁配黃立倉魚真係無得輸,好好味,用嚟配飯食真係一流呀!海鮮雜菜煲M佬平時最鍾意食魚香茄子,但因為已經叫咗濃味嘅豉汁,所以淡口味方面,佢就最鍾意叫海鮮雜菜煲。呢個煲有蟹柳、蝦、帶子、青口、西蘭花、白菜同粉絲,勁多料呀!勁多菜,好

孖寶小炒王
蟲草花上湯浸時蔬

海鮮雜菜煲
M佬平時最鍾意食魚香茄子,但因為已經叫咗濃味嘅豉汁,所以淡口味方面,佢就最鍾意叫海鮮雜菜煲。呢個煲有蟹柳、蝦、帶子、青口、西蘭花、白菜同粉絲,勁多料呀!勁多菜,好健康呀。
海鮮雜菜煲

(記住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬
2020-06-09