2017-08-08 460 瀏覽
今日同朋友食中午飯,佢帶我去一間大件夾抵食嘅大排檔, 其實我並對大排檔冇乜特別嘅好感但因為佢介紹我嘅時候同我講呢一間大排檔嘅嘢食,特別之處就係佢會配埋一件【西多士】嘩!~當我聽到話有西多士跟餐,我就覺得好...特別,所以諗都唔諗就叫咗個朋友帶咗我去食,點知估唔到原來係大件夾抵食完全係食唔曬! 我哋兩個人分別叫咗兩個餐,大家主菜都係椒鹽雞扒 , 我朋友主菜跟甜不辣珍寶腸配奶油厚多士 而我就 炒蛋配西多士磚我哋另外再每人加8蚊要一個公仔麵配火腿老闆好好人原本所以跟餐麵都只可以配炸菜或雪菜,而佢肯做火腿畀我哋,實在係太好人,香港地都係大排檔有人情味味道上如賣相都唔算差,但唔個點解個麵裡面會配多左一d唔關事既食材 例如我嗰碗多咗一粒魚蛋,我朋友個碗就多咗一條烏冬呢方面感覺就有點嘔心但去得大排檔就預左嫁啦 都係唔好講咁多,睇相有圖有真相~大家有興趣都不返去試下以上開飯食後感,只係本小姐食後試後感
嘩!~
完全係食唔曬!
而我就 炒蛋配西多士磚
我哋另外再每人加8蚊要一個公仔麵配火腿

例如我嗰碗多咗一粒魚蛋,我朋友個碗就多咗一條烏冬
呢方面感覺就有點嘔心
但去得大排檔就預左嫁啦

都係唔好講咁多,睇相有圖有真相~大家有興趣都不返去試下

以上開飯食後感,只係本小姐食後試後感
2017-08-08