餐廳: 季稻
資訊:

2023-05-24 101 瀏覽
🇹🇭 #牛頭角 #季稻今次同朋友去試新嘢! 我哋去咗近牛頭角嘅「季稻」食泰國菜😋 呢度嘅嘢食款式多,又大份,都幾抵食!🦐🍲 鮮蝦冬陰湯 ($128)個冬陰公一上枱就超級香😍 佢仲連埋個火爐一齊上,keep住新鮮滾熱辣! 湯入面有三隻大蝦🍤,仲有好多菇、蔥、香料等等,湯底香甜,唔會太辣,唔食得辣嘅朋友都可以大碗大碗飲😋🦀🍳 珍寶原粒蟹肉奄列($158)個奄列好似係炸嘅,啲蛋炸得好香脆,面頭有好多一粒粒嘅蟹肉,不過就咁食會有少少dry,連埋少少醬就啱啱好喇😛🌶🥬 炒通菜 ($68)炒通菜好大碟又夠穫氣!軟硬適中,好香好好味!🐷🥓 泰式炒燒豬頸肉 ($98)豬頸肉都燒得好惹味,少少肥,軟腍腍好好食😋🐥🍖 雞翼 ($40/2隻)雞翼炸得好脆卜卜,仲好飽滿好大隻😋!🌴🥥 椰青 ($45)🍋🥤 青檸梳打 ($28)最後仲送咗每人兩款小甜品添😋
🇹🇭 #牛頭角 #季稻

🦐🍲 鮮蝦冬陰湯 ($128)

🦀🍳 珍寶原粒蟹肉奄列($158)

🌶🥬 炒通菜 ($68)
炒通菜好大碟又夠穫氣!軟硬適中,好香好好味!

🐷🥓 泰式炒燒豬頸肉 ($98)
豬頸肉都燒得好惹味,少少肥,軟腍腍好好食😋

🐥🍖 雞翼 ($40/2隻)
雞翼炸得好脆卜卜,仲好飽滿好大隻😋!

🌴🥥 椰青 ($45)
🍋🥤 青檸梳打 ($28)

最後仲送咗每人兩款小甜品添😋