2022-06-17 11 瀏覽
啟德三間酸菜魚,我地終於試埋最後一間😂😂😂十二味係最多分店嘅,試過西環同觀塘店,質素都有保證,今次就睇埋啟德店得唔得啦~今日早咗收工,未夠六點就黎到,順利坐到卡位,望出去景觀好開揚。話明酸菜魚之都我地都係咩都唔諗叫咗佢嘅招牌酸菜魚先,外加兩碗白飯同埋一個土豆絲做前菜,兩個人食份量啱啱好。酸菜魚比想像中大盤,而家唔係得個盤大,入面真係好多魚肉,個人認為比其他兩間魚肉更加滑,食落唔會太濃味,食呢啲菜式重味精就預咗,呢間真係算輕手食完唔會太口渴。土豆絲都有啲驚喜,唔辣得黎個汁幾開胃,份量亦唔算少,多幾個人黎可以試埋其他前菜。我地仲叫咗個桂花冰釀share,賣相有誠意,用個酒樽仔裝住,味道清新,冇藥水味,加分~

2022-06-17