餐廳: 大家樂
資訊:

2010-08-26 72 瀏覽
5月25日, 呀菲同呀比兩隻苦命鴛鴦因為虱患搞到返唔到工… 雙雙告假嘅我地於是結伴去睇醫生同食早餐~ 好耐無食過大家樂嘅早餐啦! 今日難得過晒朝早d繁忙時間, 同呀比好似d退休人仕咁黎嘆下~::: 北海道牛乳炒滑蛋配鮮油餐包 + 牛奶麥皮 + 熱朱古力 ::: $20本來係想要無糖鮮奶麥皮嘅, 但已經售罄喇… 唯有要番普通嘅甜麥皮~ 甜麥皮保持一貫水準夠綿, 粒粒麥皮亦有咬口~ 北海道牛乳炒滑蛋賣相就有d削, 係滑不過油油地, 牛乳同蛋味亦屬一般… 反而鮮油餐包幾好夠軟熟! 牛油夠厚切, 味道濃郁~熱朱古力都好好飲~ 夠濃夠滑~ 正!::: 南冰魚柳配牛油厚多士 + 火腿 + 熱檸檬茶 ::: $19.5一直都覺得大家樂嘅炸魚柳好好味, 雖則都係用冷藏野, 不過炸得非常香脆, d他他醬又唔會孤寒, 一定俾好多, 炸魚柳配他他醬真係無懈可擊~ 火腿通常都會放喺厚多士上食, 塗上濃濃嘅牛油又係指定動作~ 一貫嘅水準~做得連鎖快餐店一哥, 質素都唔會差嘅! 不過可能有時人手唔夠先會混亂場面影響食物質素. 不過呢間大家樂位於西環尾, 人流唔會太多, 而食物水準亦因而keep到!

熱朱古力都好好飲~ 夠濃夠滑~ 正!

北海道牛乳炒滑蛋配鮮油餐包
南冰魚柳配牛油厚多士
2010-05-25
$20 (早餐)
北海道牛乳炒滑蛋配鮮油餐包
南冰魚柳配牛油厚多士