2024-12-18 132 瀏覽
上星期二,我終於去咗位於沙田新城市廣場一期嘅YAKINIKU KAKURA,呢間燒肉店真係唔負我所望,絕對值得一試!大判燒黑毛和牛西冷($108 星期二優惠首先,我哋點咗大判燒黑毛和牛西冷,呢款係星期二限定優惠,真係超抵食!牛肉質感嫩滑,油脂分佈均勻,每一口都充滿牛香。店員幫我哋燒好,燒到啱啱好嘅熟度,配埋日本溫泉蛋汁,入口即化,真係一試難忘。火炙黑毛和牛壽司($58 星期二,買一送一優惠)接住嚟,我哋試咗火炙黑毛和牛壽司,呢款壽司係星期限定買一送一優惠,真係超值!牛肉經過輕輕火炙,帶出咗獨特嘅炭香味,配埋壽司飯,口感豐富。每一口都係牛肉嘅鮮味同壽司飯嘅柔軟,真係令人回味無窮。黑毛和牛腹柳小排($148)最後,我哋點咗黑毛和牛腹柳小排,呢款牛肉真係不得了!牛肉厚切,每一片都係精心醃製過,燒到啱啱好嘅熟度,油脂豐富,口感嫩滑。每一口都係滿滿嘅牛肉香味,真係令人食指大動。總括嚟講,YAKINIKU KAKURA真係一間高質素嘅燒肉店,無論係食材質素定係服務態度都係一流。下次有機會,我一定會再嚟試其他菜式,期待再一次嘅美食之旅!如果你都係燒肉愛好者,千祈唔好錯過呢間店呀!

大判燒黑毛和牛西冷($108 星期二優惠

火炙黑毛和牛壽司($58 星期二,買一送一優惠)

黑毛和牛腹柳小排($148)