2018-11-28
今日陪男朋友係附近整西裝,經朋友介紹原來大吉已經由放題轉型為居酒屋,放題嘅時候我未食過,就決意今晚試下轉型後嘅大吉。<白魚仔日本蕃茄沙律,$98>我地今日都無乜胃口,所以就點個前菜開下胃。沙律菜全部都好新鮮,生菜好爽好甜 ,蕃茄好多汁好鮮甜,配上白飯魚仔,係好開胃嘅前菜。<鹽燒黑豚肉串,$88>黑豚燒得好好食,好腍而且好香豚肉同燒肉嘅味道,我地都覺得好好食,完全無點錯。<特雜錦壽司,$258>去食日本料理,基本上壽司係我地必點之選,而今次絕對係令我地又驚又喜。呢個雜錦壽司包括了三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤貝、甜蝦、三文魚籽以及拖羅蓉卷。魚生都好厚切而且好新鮮,好好食,連個飯都覺得整得好好,醋既份量適中,飯既軟硬度都係適中。最鐘意個拖羅蓉卷、甜蝦同赤貝。<吉列廣島蠔,$88>吉烈炸蠔又係我好鐘意食既嘢,今晚都點左。炸蠔新鮮熱辣炸起,蠔唔會炸到縮哂水,但未係最juicy,而佢配左兩個醬汁,一個係日式吉烈醬,比較濃味,另一個係沙律醬,好好食,沾沙律醬既感覺會比較清新。大吉居酒屋個環境好好,好適合同幾個朋友黎享受下,價錢中規中矩,個
大吉居酒屋個環境好好,好適合同幾個朋友黎享受下,價錢中規中矩,個勝左質素搭夠。