2022-03-24 681 瀏覽
同朋友係大圍行街,想食個下午茶,就入左呢間比較隱世的小店,店名叫風車都幾特別。裝修以黑色為主,多用鏡於牆身,另小店比較細小空間增加空間感。而確實另我地感覺坐落比想像中舒服。試左呢個日式照燒雞扒脆豬($79),我自己幾鍾意佢用左脆豬而唔係普通麵包,比起普通麵包口感更佳,而雞扒超級juicy,鮮嫩多汁。配搭埋番茄等等蔬菜更加可以解膩。飲品叫左焦糖咖啡,咖啡唔會太甜,但咖啡香味比較欠奉,不過不失。朋友就叫左焗豬扒飯($70),豬扒飯落左超多的芝士係面,比起某連鎖店真係大滿足,豬排都好捻,用左新鮮番茄🍅整體不錯。飲品就飲熱水果茶,係一個好香桃味的紅茶,真係超級香,全餐最有驚喜係呢個桃茶,佢都念念不忘。