2024-09-10
餐廳內怖置以貓咪做壁畫,相當可愛!餐廳分上下兩層,我們當晚就被安排在樓上用餐, 還享用了期間限定的加強版龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵, 湯底是用特濃蝦湯, 每日只限量供應20碗, 真的如他們的宣傳海報一樣,超級豪華呢! 手掌咁大嘅龍蝦尾、帶子, 加上魚片, 青口及雞蛋, 將本身已經濃郁既蝦湯底, 加埋以上海鮮, 鮮茄熬製成濃湯, 就更香更濃更鮮甜啦!我們再配埋凍的怡保白咖啡就襯成了套餐。而人氣芽菜雞配黃薑飯或白飯, 加HK$5.00可配其他特式飯類, 例如: 豬油撈飯, 藍花飯及椰漿飯, 好有特色呀!加HK$15.00 重可轉雞髀添。另外,魚仔醬啦啦 , 是蜆加少少辣的魚仔舖面,而沙嗲串燒,我們揀了雞、牛、豬各一串,沙嗲很香花生醬味,很惹味!玻璃魷魚蕹菜,魷魚很軟淋,蕹菜很新鮮。下次一定要去試埋佢哋嘅必食招牌原煲砂鍋肉骨茶,單是肉骨茶款式都有10多年款,肉骨茶湯膽及其他調味料都是由馬來西亞直接送到香港,所以味道正宗。而肉骨茶配料內有五花腩、排骨、豬肚、雞腳、豆卜及油炸鬼等。
玻璃魷魚蕹菜,魷魚很軟淋,蕹菜很新鮮。