2019-11-09
收工約埋約幾個friend 去大圍食飯,想搵個地方可以傾下計飲下野,就試左呢間酒吧西餐廳,呢到嘅格調好適合一班friend黎,有小食、扒、意粉、pizza好多選擇😌我地叫左兩個小食同兩個主菜,芝士肉醬焗薯皮好好味可以再encore😆😆 個面鋪左好多肉醬同芝士焗到好香脆,旁邊仲有啲脆脆煙肉粒伴碟,成碟食到一啲都冇淨😆主菜叫左墨西哥醬燒黑毛豬同紐西蘭肉眼配焦糖菠蘿。黑毛豬有驚喜,好香豬味同埋都算幾嫩,肥瘦適中,啲邊位仲要燒到燶燶地咁好焦香👍🏻👍🏻另外個sauce個味道都好特別,少少辣,好開胃,同埋佢切好晒一塊塊,啖啖肉,正呀👍🏻😋😋肉眼好似叫左4成熟,配薯角,個肉眼雖然唔算厚但都好大塊,煎到都剛剛好👍🏻仲配左塊燒菠蘿可以中和下肉嘅油脂野飲方面都有好多選擇,除左啤酒/cocktail, 仲有啲特色飲品,我叫左Apple Mojito,好fresh,啱晒食完咁多肉消下滯🤣👍🏻👍🏻
主菜叫左墨西哥醬燒黑毛豬同紐西蘭肉眼配焦糖菠蘿。