2025-02-22
今日有朋友帶小熊貓去玩, 去咗大埔文娛中心~ 原來嗰度除咗有文藝商店之外,仲雲集左不少特色餐廳~🍟 黑松露薯條配黑松露蛋黃醬薯條份量大,而且卜卜脆~ 黑松露蛋黃醬調味調得好好,超惹味,忍唔住叫店員比多個醬我點薯條食🤣🍝 卡邦尼煙肉意粉話明係手工意粉就梗係要試吓啦😆 手工意粉粗度適中,質地彈牙,而且蛋味香濃~ 配上風乾豬面頰肉同佩克里諾芝士,嗰份咸香味令人記憶深刻🦪 新鮮青口配茴香酒汁隻青口真係好新鮮,唔係大隻,但鮮味十足,口感嫩滑👍🏼 個包一定要點埋汁食,茴香酒加埋青口鮮味,正!🥩 安格斯封門柳配燒汁薯條小熊貓叫咗medium rare, 牛扒中間仲係粉紅色~ 安格斯牛味好濃, 呢個部位比較有咬口🍗 Pentola 特色烤黃油雞呢個雞煮得出色,小熊貓推介為必食單品~ 皮脆肉嫩,雞肉熟度煮得啱啱好~ 佢用咗蒜蓉去醃隻雞,醃得超入味呀~
🍟 黑松露薯條配黑松露蛋黃醬
🍝 卡邦尼煙肉意粉