2021-02-17 879 瀏覽
好耐無係大埔食德美堂食了,因為每次都要排隊等好耐,今日先拎左飛,再係周圍行陣先返轉頭,就順利入座了,作為德美系列既常客,我真係知道平常水準既德美係點樣,今日lunch 叫左三色魚生飯,茶碗蒸真係整得唔錯,蛋好滑又足料!但係發覺今日三文魚切得無平時咁平均,明顯見到有一舊係特別厚,變左口感無咁好,油甘魚普通,無咩鮮味,失去左平日既水準,白身魚就差唔多,帶子係好味! 以前會覺得特色壽司飯好正,但今日好似又酸左少少,可能落多左壽司醋。今次係有d失準,但過往都係良好記錄同埋係性價比不二之選,大約100蚊左右食個Lunch,多選擇,有熱食又有魚生壽司,次次落單都要諗一諗,因為好多野都想食,哈哈。過多排會返黎再試下!

2021-01-09